Piątkowe ziemniaki "trzy smaki"

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki 1 kg
  • masło 3 łyżki
  • sól
  • sól czosnkowa 1 szczypta
  • przyprawa do ziemniaków i frytek 1 szczypta
  • wegeta 1 szczypta
  • śmietana kwaśna pół opakowania
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w plastry grubości około 1/2cm. Zalej zimną wodą, dodaj szczyptę soli i gotuj około 10 minut. Po tym czasie odcedź i zostaw aby odparowały. Na 3 patelniach rozgrzej po łyżce masła i podziel ziemniaki na trzy porcje. Do jednej dodaj szczyptę wegety, do drugiej sól czosnkową a do trzeciej przyprawę. Podsmaż ziemniaki na złoty kolor. Ułóż na talerzu obok siebie wszystkie trzy porcje ziemniaków, na środku zrób kleksa ze śmietany, którą oprósz pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 523
Data dodania: 2011-12-09

Zdjęcia

Piątkowe ziemniaki
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piątkowe ziemniaki "trzy smaki"

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.