Pieczeń rzymska

Ocena przepisu

Opis

W Wielkanoc zamiast pasztetu można podać pieczeń rzymską

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na łyżce masła. Mięso wymieszać, dodać cebulkę z masłem, jajko, bułkę tartą, czosnek oraz pozostałe przyprawy.

Foremką keksową wyłożyć folią aluminiową na taką długość aby można było nim dokładnie owinąć mięso. Po dokładnym owinięciu folią wstawić mięso do gorącego piekarnika (180-200°c) piec około 1 godz.

Można dodać do masy mięsnej przed pieczeniem 30 dag podsmażonych pieczarek, pokrojonej papryki lub włożyć do środka ugotowane jajka albo marchewkę. Wierzch pieczeni można posmarować musztardą
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1845
Data dodania: 2011-04-06

Zdjęcia

Pieczeń rzymska
WeraCh#

Dodane przez:

WeraCh

2011-04-06
Pieczeń rzymska
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń rzymska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.