Pieczona dynia hokkaido

Ocena przepisu

Opis

W celu poznania wrażeń przed gotowaniem zapraszam na http://www.wusia.pl/?cat=3.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przekroiłam dynię na pół i wydrążyłam łyżką pestki. Następnie obrałam dynię nożem (dosyć pracochłonne) i pokroiłam w kawałki wielkości około 2 cm x 2 cm. Wrzuciłam kostki do miski, skropiłam oliwą i posoliłam. Po 5 minutach wymieszałam i znowu skropiłam oliwą i posoliłam. Następnie położyłam kawałki dyni na folii aluminiowej ułożonej na blasze i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam przez 20 minut w temperaturze około 200 stopni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 2009
!www.wusia.pl

!www.wusia.pl

Data dodania: 2009-11-09

Zdjęcia

Pieczona dynia hokkaido
wwwwusiapl#

Dodane przez:

wwwwusiapl

2009-11-10
Dynia w piekarniku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczona dynia hokkaido

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.