Pieczone jabłka w piwie

Ocena przepisu

Składniki

  • piwo ciemny 2 szkl
  • sherry 2 kieliszki
  • jabłko 4 szt

Sposób przyrządzenia

Z jabłek ściąć czubki, usunąć gniazda nasienne, do rondla wsypać łyżeczkę cukru z cynamonem ew. Ze szczyptą sproszkowanych goździków, przykryć pokrywką z odciętej części, upiec w piekarniku. Do gorącego piwa, wymieszanego z sherry, włożyć upieczone jabłka, potrzymać przez kilka godzin. Podawać lekko podgrzane.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 883
Data dodania: 2011-01-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczone jabłka w piwie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.