• apette.pl
  • Pieczone ziemniaki ze śmietaną ze szczypiorkiem

Pieczone ziemniaki ze śmietaną ze szczypiorkiem

Ocena przepisu

Składniki

dodatkowo

  • oliwa do natłuszczenia ziemniaków
  • folia aluminiowa

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć. Ziemniaki skropić oliwą i każdy osobno zawinąć w kawałek foli aluminiowej. Ułożyć na blaszce i piec w 200 stopniach przez ok. godzinę czasu. Porem odwinąć, naciąć na krzyż i lekko rozchylić nacięcia.

W nacięcia włożyć po trochu masła i wstawić jeszcze do piekarnika na ok. 5 minut. Śmietanę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem (trochę zostawić do dekoracji) i nałożyć na ziemniaki. Każdą porcje popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem, lekko posolić i ozdobić posiekanym szczypiorkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1425
Data dodania: 2012-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczone ziemniaki ze śmietaną ze szczypiorkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.