Pieczony łosoś z cytryną

Ocena przepisu

Składniki

  • filety z łososia 2 filety
  • cytryny 3 szt
  • zioła posiekane 5 łyżek
  • sól morska 1 szczypta
  • oliwa z oliwek 1/2 butelki

Sposób przyrządzenia

Filety opłukane osuszyć. Cytryny wyszorować w gorącej wodzie, zetrzeć skórkę, pokroić w cienkie plasterki. Zioła wymieszać z łyżką soli morskiej. Filet z łososia położyć skórką do dołu, natrzeć ziołami z solą, obłożyć plastrami cytryny. Drugi filet natrzeć ziołami z solą, przykryć nim pierwszy filet i związać oba nici a kuchenną. Płat folii aluminiowej posmarować oliwą i zawinąć w niego łososia. Włożyć do zimnego piekarnika i piec godzinę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1207
Data dodania: 2009-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pieczony łosoś z cytryną

2010-02-23 21:19:53

dobra ryba.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.