Pieczyste z soczewicą

Ocena przepisu

Składniki

  • perliczki 1/2 szt
  • królik 1/2 szt
  • kotleciki z jagnięciny 4 szt
  • cielęcina 4 kotleciki
  • czosnek 4 ząbki
  • listki szałwii 12 listków
  • rozmaryn 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • wino białe 1 kieliszek
  • oliwa z oliwek 3 łyżki

soczewica

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, doprawić ziołami i roztartym czosnkiem, obtoczyć w oliwie. Cielęcinę i jagnięcinę wstawić do piekarnika rozgrzanego. Po 10 minutach wstawić w osobnym naczyniu królika z perliczką. Dolać do każdego naczynia po 1/2 kieliszka wina. Piec 30 minut, polewając mięso powstałym sosem. Przygotować soczewicę: gotować w osolonej wodzie 15 minut.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i odrobinę masła, podsmażyć czosnek w ząbkach, szałwię i pomidory. Kiedy zaczną bulgotać dodać soczewicę bez wody. Wymieszać i podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1103
!Wala

!Wala

Data dodania: 2008-12-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pieczyste z soczewicą

2010-02-25 20:59:12

Fajne danie na kolację.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.