Pielmieni

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Nadzienie

Sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz wraz cebulą do uzyskania złocistego koloru. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę i przepuszczamy razem z cebulą dwa razy przez maszynkę. Do nadzienia dodajemy tyle mleka, żeby miał delikatną konsystencję oraz przyprawy. Całość wstawiamy do lodówki. Zagniatamy ciasto. Powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk. Z rozwałkowanego ciasta robimy krążki o średnicy 4-5 cm a na jego środek nakładamy farsz i zlepiamy starannie brzegi. Gotowe pierogi wstawiamy do lodówki. Gdy już stwardnieją wrzucamy je na posolą wrzącą wodę i gotujemy 10-15 minut. Pierogi najlepiej smakują ze śmietaną lub stopionym masłem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 646
Data dodania: 2010-10-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pielmieni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.