Pierniczki miodowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W rondlu rozpuszczam miód. Mąkę mieszam z przyprawa do piernika, a cukier ucieram z jajkiem. Przestudzony miód łączę z mąka i ubitym jajkiem. Hakami wyrabiam ciasto. Odstawiam do lodówki, aby odpoczęło. Następnego dnia odrywam po kawałku ciasta, wałkuję i wycinam foremkami różne kształtny. Piekę 10 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu można pierniczki polukrować, albo ozdobić polewami i udekorować perełkami, gwiazdkami lub groszkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 10 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 454
Data dodania: 2011-09-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierniczki miodowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.