Piernik II

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka pokrojone w ósemki pozbawić pestek i skropić sokiem z cytryny. 1/2 szkl. Cukru zalać 1/2 szkl. Wody. Wrzucić kilka goździków prymat i wszystko razem podgrzać. Do gotującego się syropu na 10 min. Włożyć jabłka, wyjąć je i jeszcze ok. 5 min. Podgrzewać sam syrop. Wymieszać syrop z wódką i polać nim owoce. Poczekać, aż jabłka ostygną. Można zamknąć je w słoikach. Podawać na zimno.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 415
Data dodania: 2011-06-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piernik II

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.