Piernik przekładany

Ocena przepisu

Składniki

krem

Sposób przyrządzenia

Miód z margaryną rozpuścić i wystudzić. Po wystudzeniu zagnieść ciasto z pozostałymi składnikami. Ciasto podzielić na 2 równe części. I wstawić do lodówki na ok. Tydzień. Po tym czasie upiec dwa placki. Piec ok 20 minut.

Odlać szklankę mleka, podzielić mleko do dwóch szklanek do jednej wsypać krupczatkę do drugiej kartoflankę. Dobrze rozmieszać. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać najpierw krupczatkę potem kartoflankę, ciągle mieszając.

Masło utrzeć z 2 żółtkami i dodawać po łyżce ostudzony budyń. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Posmarować jeden placek przykryć drugim. Polać polewą czekoladową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 1314
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Piernik przekładany
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Piernik przekładany

2012-01-22 17:17:14

super wygląda taki piernik przełożony kremem, mniam :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.