Piernik z masą i bakaliami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do rozpuszczonej dodajemy cukier, miód oraz mleko i na małym ogniu podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania. Jeśli składniki się już połączą ściągamy z ognia i odkładamy do przestygnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę, orzechy mielone oraz przyprawę do piernika. Mieszamy. Dodajemy wodę oraz ostudzony miód i wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Jak składniki się połączą wyciągamy na stolnicę i zagniatamy dokładnie.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i smarujemy dokładnie mlekiem i pieczemy 40 min w temp. 160'C.
Po upieczeniu pozostawiamy, aż ostygnie, a za ten czas pieczemy taki sam, drugi kawałek ciasta.
Przygotowujemy krem wg przepisu na opakowaniu.
Na spód dajemy jedną część piernika, którą smarujemy połową kremu. Na krem nakładamy masę bakaliową. Migdały, orzechy oraz rodzynki drobno siekamy.
Margarynę roztopić i pozostawić do przestygnięcia. Następnie dodać cukier puder, mleko oraz posiekane bakalie, zagotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodać rum i odstawić do przestygnięcia. Ponownie nakładamy krem śmietankowy oraz piernik. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 449
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Piernik z masą i bakaliami
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piernik z masą i bakaliami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.