Pierogi nadziewane kaszą jaglaną

Ocena przepisu

Składniki

ciasto na pierogi

farsz do pierogów

do smarowania pierogów

Sposób przyrządzenia

Kaszę jaglana opłukać i ugotować na sypko. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Do mleka dodać pokruszone drożdże, cukier i odstawić na chwilę. Mąkę wymieszać z solą, jajkiem, żółtkiem, rozczynem i miękkim masłem. Zagnieść na gładkie ciasto, przykryć czystą ścierką kuchenną i odstawić na ok. 50 minut. Wędlinę pokroić i podgrzać z masłem i oliwą nie rumieniąc. Podgrzewając na małym ogniu dodać posiekana cebulę, por. Jak warzywa się zeszklą, dodać kaszę i kiszonego ogórka pokrojonego w kosteczkę. Chwilę podgrzewać często mieszając i zdjąć z ognia. Do farszu dodać posiekane jajka i natkę pietruszki. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, dokładnie wymieszać i odstawić. Ciasto rozwałkować na ok. 2 mm i wykrawać małe placuszki. Na każdy nałożyć trochę farszu i dokładnie zlepić brzegi. Pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i piec w 160 stopniach przez ok. 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 50
Wyświetlenia: 577
Data dodania: 2012-01-31

Zdjęcia

Pierogi nadziewane kaszą jaglaną
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2012-01-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi nadziewane kaszą jaglaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.