Pierogi ruskie

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
mąkę pomieszać z solą, dodać jajko i powoli wlewając wodę zagniatać ciasto. Wyrobić na jednolite i odstawić na chwile.

Nadzienie:
Pokroić w kostkę cebulkę, i podsmażyć na oleju. Ser rozdrobnić widelcem, a ziemniaki zmiażdżyć tłuczkiem. Wymieszać twaróg z ziemniakami, dodać cebulkę, sól, pieprz, pieprz ziołowy. Wyrobić na jednolita masę.

Z powałkowanego ciasta wykrawać krążki, nakładać na środek łyżkę nadzienia i sklejać pierogi.

Gotować na wrzącej wodzie, osolonej. kołom5-7 minut od wypłynięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 7 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 423
Data dodania: 2012-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi ruskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.