• apette.pl
  • Pierogi ruskie okraszane boczkiem z cebulką

Pierogi ruskie okraszane boczkiem z cebulką

Ocena przepisu

Składniki

Farsz

Do okraszenia

Ciasto na pierogi

  • ciasto zrobione z 2 szkl. mąki

Sposób przyrządzenia

Ser biały drobno rozcisnąć widelcem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, odstawić.
Ugotowane ziemniaki rozgnieść tłuczkiem na pure, dodać ser biały i podsmażoną cebulą, wymieszać. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
Wyrobić ciasto na pierogi. Rozwałkować i wycinać szklanką o szerszej średnicy koła. Nadziewać farszem i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia*.
Boczek pokroić w paseczki lub w kostkę, podsmażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do boczku, podsmażyć. Tak okraszonym boczkiem z cebulką polewać pierogi ruskie.

* do garnka z wodą można dodać kilka kropel oleju

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 420
Data dodania: 2012-01-22

Zdjęcia

Pierogi ruskie okraszane boczkiem z cebulką
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-02-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi ruskie okraszane boczkiem z cebulką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.