Pierogi z bazylią

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ser biały zagnieść w misce. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać sól, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie połączyć. Mąkę przesypać do miski. Po środku zrobić wgłębienie i wlać gorącą wodę oraz łyżkę oliwy. Bazylię bardzo drobno posiekać, dodać do mąki. Zagnieść elastyczne ciasto. Formować kulki i rozwałkowywać je. Do środka nakładać farsz. Brzegi sprawnie pozaklejać. W garnku wstawić wodę i gdy zagotuje się, wrzucać ulepione pierogi i gotować ok. 2 minut od momentu wypłynięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 533
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Pierogi z bazylią
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Pierogi z bazylią
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z bazylią

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.