Pierogi z kapustą i grzybami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać na stolnicę. Połączyć z masłem i żółtkami i solą. Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto. Odstawić na 30 min. Trzymać pod przykryciem.

Kapustę wypłukać. Grzyby namoczyć w wodzie. Wypłukaną kapustę przełożyć do garnka, dodać grzyby i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku. Tak przygotowaną kapustę wyłożyć na sito aby pozbyć się soku. Usunąć liść laurowy i ziele angielskie.

Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką. Nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty. Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 30
Wyświetlenia: 1401
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Pierogi z kapustą i grzybami
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z kapustą i grzybami

2012-01-18 13:42:48

moje ulubione pierogi :))) pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.