Pierogi z kaszą

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać na stolnicę. Połączyć z masłem i żółtkami i solą. Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto. Odstawić na 30 min. Trzymać pod przykryciem.

Kaszę ugotować na sypko. Jajka ugotować na twardo. 100g boczku pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Boczek wraz z cebulą podsmażyć na patelni. Ugotowane jajka pokroić w kostkę. Kaszę, boczek, cebulę razem połączyć, doprawić.

Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką. Nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 3 minuty. Na patelni podsmażyć resztę boczku, dodać posiekany czosnek oraz szczyptę majeranku. Pierogi podawać posypane boczkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 683
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Pierogi z kaszą
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z kaszą

2012-01-18 13:43:38

nigdy w takim wydaniu nie próbowałam, ale kuszą aby spróbować :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.