Pierogi z kiszoną kapustą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozgrzać olej na patelni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na złoty kolor. Kapustę pokroić drobno, dodać do cebuli na patelnię. Dusić ok. 30 min. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ostudzić.

Ciasto zrobić w/g przepisu. Rozwałkować, wycinać koła. Nadziewać farszem z kiszonej kapusty, zlepiać pierogi. W między czasie wstawić wodę do gotowania, osolić i dodać kilka kropel oleju. Wkładać pierogi do gotującej się wody. Gotować chwilę na średnim ogniu do momentu wypłynięcia. Podawać z okraszoną cebulką. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1507
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Pierogi z kiszoną kapustą
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z kiszoną kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.