Pierogi z serem

Ocena przepisu

Składniki

NADZIENIE

Sposób przyrządzenia

Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić górkę, wbić jajko w dołek, posolić, wlać troszkę oleju oraz po trochu dolewać gorącej wody, tak aby wyszło miękkie pierogowe ciasto.
Następnie rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm.
Na rozwałkowanym cieście układać na brzegach po łyżeczce nadzienia, zawinąć ciastem, tak aby zakryć ser, foremką z ząbkami wycinać pierogi.
Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia, sklejać. Moja babcia, jak i ja stosuję pierwszą metodę lepienia pierożków.
Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Ser: Wszystkie składniki rozetrzeć.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 30
Wyświetlenia: 558
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Pierogi z serem
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Pierogi z serem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.