Pierogi z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Truskawki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy.
Do mąki dodajemy jajko, sól oraz wodę. Z całości zagniatamy wolne ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, szklanką wycinamy krążki.
Na każdym krążku ciasta układamy truskawkę obtoczoną w cukrze, zlepiamy dokładnie brzegi pierożków.
Pierogi wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy 3 minuty od wypłynięcia. Po ugotowaniu polewamy śmietaną lub masłem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 762
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Pierogi z truskawkami
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.