Pierogi ze śliwkami węgierkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały obieramy ze skórki, przedtem należy je sparzyć. Myjemy śliwki, kroimy je na pół w celu pozbawienia pestek, na ich miejsce wkładamy migdał i wsypujemy odrobinę cukru. Przygotowane wcześniej ciasto na pierogi rozwałkowujemy i wycinamy z niego krążki. Na jeden krążek przypada jedna śliwka, po czym zalepiamy brzegi. Gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie. Gdy pierogi zaczną wypływać, należy garnek odkryć i podgotować je jeszcze przez kilka minut. Wyjmować cedzakiem i podawać same bądź z dodatkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1456
Data dodania: 2010-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi ze śliwkami węgierkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.