• apette.pl
  • Piersi kurczaka w panierce z kalafiora w sosie musztardowym

Piersi kurczaka w panierce z kalafiora w sosie musztardowym

Ocena przepisu

Składniki

Sos

  • mleko 1 szkl.
  • musztarda ostra 4 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na kotlety. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka i pieprzem, odłożyć.
Do talerzyka wbić jajo, oprószyć solą i pieprzem, roztrzepać widelcem. Kalafior zetrzeć na tarce do osobnej miseczki.

Rozgrzać trochę oleju na patelni. Kotlety maczać w jajku, obtaczać w panierce z kalafiorem i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Do rondelka wlać mleko i dodać musztardę, wymieszać, podgrzać - ale nie gotować. Tak przygotowanym sosem polewać kotlety.
Podawać np. z ziemniakami.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1536
Data dodania: 2012-01-30

Zdjęcia

Piersi kurczaka w panierce z kalafiora w sosie musztardowym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piersi kurczaka w panierce z kalafiora w sosie musztardowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.