Piersi kurczaka w panierce z kalafiora w sosie musztardowym
Składniki
Sos
- mleko 1 szkl.
- musztarda ostra 4 łyżeczki
Sposób przyrządzenia
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na kotlety. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka i pieprzem, odłożyć.
Do talerzyka wbić jajo, oprószyć solą i pieprzem, roztrzepać widelcem. Kalafior zetrzeć na tarce do osobnej miseczki.
Rozgrzać trochę oleju na patelni. Kotlety maczać w jajku, obtaczać w panierce z kalafiorem i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Do rondelka wlać mleko i dodać musztardę, wymieszać, podgrzać - ale nie gotować. Tak przygotowanym sosem polewać kotlety.
Podawać np. z ziemniakami.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty