Pijany karp z jeziora Skadar

Ocena przepisu

Składniki

  • karp 1 kg
  • czosnek 4 ząbki
  • białe wytrawne wino 3/4 szkl
  • olej sojowy 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Sprawioną i wypłukaną rybę dobrze nasolić zewnątrz i wewnątrz, pozostawić na 2 godz. Obrane i roztarte ząbki czosnku włożyć do jamy brzusznej karpia i zaszyć. Rybę posmarować olejem, posypać pieprzem i piec 30 min. W całości, w dobrze naoliwionej brytfannie, polewając w czasie pieczenia winem. Podawać z ziemniakami puree.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 925
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pijany karp z jeziora Skadar

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.