Pikantne udka

Ocena przepisu

Składniki

  • udka z kurczaka 4 szt

marynata

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy i odstawiamy. Udka musimy najpierw umyć a później dokładnie odsączyć. Smarujemy je przygotowaną przez nas marynatą i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Udka przełożyć na tace z folii aluminiowej, przykryć kawałkiem folii i piec 5 minut. Następnie polać udka marynatą, odwrócić i piec kolejne 5 minut bez przykrywania. Udka dalej polewamy sosem i pieczemy dalej aż będą miękkie. Najlepiej udka podawać z upieczonymi na grillu ziemniakami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1233
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Pikantne udka
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-31
Pikantne udka
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pikantne udka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.