Pilaw z kminkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Uprzednio namoczony w osolonej wodzie ryż, ugotować na półmiękko. Kminek namoczyć w wodzie i na pewien czas odstawić w ciepłe miejsce. Oczyszczone i umyte rodzynki obsmażyć na maśle razem z cukrem (na małym ogniu). Namoczony kminek zmieszać z ryżem, przełożyć do posmarowanego masłem garnka, polać gorącym masłem, przykryć i pozostawić na małym ogniu przez 25-30 minut. Podać pilaw posypany obsmażonymi rodzynkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 670
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pilaw z kminkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.