Pizza cebulowa z boczkiem

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozpuść w 4 łyżkach ciepłej wody. W misce wymieszaj mąkę z solą, wlej drożdże, wymieszaj. Dodaj 2 łyżki oleju i trochę wody (cała szklanka może być za dużo), ugniataj aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Ciasto przykryj ściereczką i postaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na pół godziny.
Boczek pokrój w małą kostkę i obsmaż na patelni. Pieczarki pokrój w grubszą kostkę i również podsmaż na patelni. Cebulę obierz i pokrój w cienkie pół plasterki, zeszklij na oliwie. Pomidory osącz z zalewy. Wszystkie składniki nadzienia połącz w misce, dopraw solą i pieprzem oraz przyprawą do pizzy.
Wyrośnięte ciasto przełóż na wysmarowaną olejem blachę i rozprowadź na całości i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto wyłóż nadzienie. Pizze piecz 30-35 minut. Przed końcem pieczenia posyp pizzę startym serem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 1482
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Pizza cebulowa z boczkiem
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pizza cebulowa z boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.