Pizza z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

CIASTO

NADZIENIE

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
podgrzać margarynę i wodę, tak aby były letnie, dodać drożdże i wymieszać. Wbić jajka, dodać sól, przesianą mąkę z proszkiem, dokładnie wyrobić. Odstawić pod przykryciem na ok. 1 godzinę. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, umieszczamy w garnku, solimy i pieprzymy. Gotujemy na małym ogniu. Gdy już odparują z wody, doprawiamy do smaku vegetą oraz kilkoma kroplami magii. Tak przygotowane pieczarki można po ostudzeniu, długo przechowywać w lodówce, a także zmrozić i użyć kiedy będą nam potrzebne. Do składników nadzienia można dodać również jakieś mięsko, w zależności na co mamy smak;)
z ciasta zrobić ok. 16 w miarę równych kulek, wałkować każdą, posmarować zagęszczonym przecierem doprawionym ziołami, papryką słodką oraz pieprzem, nakładać zimne nadzienie. Na to posypać startym żółtym serem. Piec ok. 15 min. W 200-220* c aż do zarumienienia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 16
Wyświetlenia: 2727
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Pizza z pieczarkami
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Pizza z pieczarkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pizza z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.