Pizzerki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ściąć górę z każdej bułeczki, wydrążyć miąższ. Posmarować wnętrze koncentratem pomidorowym, oprószyć bazylią i oregano.
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, zrumienić na złoto, oprószyć solą, zdjąć z patelni. Pieczarki umyć pokroić w plastry, podsmażyć na pozostałym oleju, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć. Salami pokroić w kostkę.
Uzupełnić wnętrze każdej bułeczki kolejno: salami, cebulką i pieczarkami.
Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7 - 8 min*. Pod koniec pieczenia rozłożyć na każdej bułeczce ser żółty.
Podawać w/g uznania, np. z keczupem bądź z sosem czosnkowym.

* piekłam z termoobiegiem

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1080
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Pizzerki
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pizzerki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.