Placki z podgrzybkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyścić, obgotować w osolonej wodzie. Dokładnie osączyć, pokroić. Ziemniaki i cebulę obrać, osuszyć. Zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski. Wbić jajko, dodać grzyby i mąkę. Doprawić do smaku. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje masy ziemniaczanej, delikatnie spłaszczać i smażyć z obu stron, posypać natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1456
Data dodania: 2008-10-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Placki z podgrzybkami

2010-02-24 21:44:46

dobre jedzenie.
!kowal#

!kowal

2008-11-01 19:38:31

jadłem to tydzien temu, chyba po raz ostatni w tym roku bo juz niestety po grzybach...a szkoda szkoda

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.