Placki zaparzane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko gotujemy z masłem, dodajemy przesianą mąkę, dokładnie mieszamy, wstawiamy na mały ogień, podgrzewamy, mieszając co chwila drewnianą łyżką. Gęstniejące ciasto zdjąć z ognia, ubijać kilka minut. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, wlać do mleka, dodać pianę i startą skórkę z cytryny. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżka wlewamy ciasto, smażymy z obu stron, po podaniu posypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 409
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placki zaparzane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.