Placki ziemniaczane z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i umyć. Gotować przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić i ciepłem przepuścić przez maszynkę lub przepuścić przez prasę. Wymieszać z ciepłym mlekiem. Ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rodzynki przelać wrzątkiem, osaczyć. Wymieszać z ziemniakami, jabłkami, jajkami i mąką. Porcje ciasta kłaść łyżka na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. Posypać cukrem pudrem i zajadać. Smacznego
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 621
Data dodania: 2010-05-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placki ziemniaczane z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.