Placki ziemniaczane z jajkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki oraz cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Nadmiar wody odcisnąć. Do masy ziemniaczanej dodać jajko, mąkę. Wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Rozgrzać olej i rozłożyć masę ziemniaczaną na 5 placki. Smażymy z jednej strony na złoty kolor. Następnie na każdy placek wbijamy po jednym jajku, delikatnie, żeby się nam nie rozlało na boki. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie delikatnie przewracamy placki i smażymy do ścięcia się jajek wg naszego uznania.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1051
Data dodania: 2011-11-18

Zdjęcia

Placki ziemniaczane z jajkiem
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placki ziemniaczane z jajkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.