• apette.pl
  • Placki ziemniaczane zapiekane z warzywami i serem żółtym

Placki ziemniaczane zapiekane z warzywami i serem żółtym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki i cebulę obrać, umyć i zetrzeć na tarce (lub w maszynie). Do masy ziemniaczanej wbić jajo, wsypać mąkę, doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem, dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 4 części. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć 4 placki.
Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z pestek, pokroić w paseczki. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć obok siebie usmażone 4 placki. Na każdym placku rozłożyć trochę papryki, pieczarek i pomidor, a wierzch posypać serem żółtym. Piec ok. 10 min.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 510
Data dodania: 2012-01-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placki ziemniaczane zapiekane z warzywami i serem żółtym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.