Placuszki mandarynkowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę, mleko i jaja zmiksować (ja ciasto wyrobiłam ręcznie łyżką). Mandarynkę sparzyć, zetrzeć skórkę, po czym przekroić przez pół i wycisnąć sok. Skórkę i sok dodać do ciasta naleśnikowego (ciasto ma mieć gęstszą konsystencję niż ciasto na naleśniki). Wymieszać. Smażyć placki. Podawać w/g uznania.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 612
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Placuszki mandarynkowe
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Placuszki mandarynkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.