Placuszki z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozcieramy z cukrem, 2 łyżkami ciepłego mleka i 2 łyżkami mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozczyn dodajemy do mąki, wlewamy resztę mleka, dodajemy żółtko i sól. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Białko ubijamy na sztywną pianę, a jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Do wyrośniętego ciasta dodajemy ubite białka i jabłka, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Mokrą łyżką nakładamy ciasto na patelnię i smażymy placki z obu stron na rumiano. Placki osączamy z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 481
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Placuszki z jabłkami
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placuszki z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.