Plińce z pomoćką

Ocena przepisu

Składniki

pomoćka

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach lub w robocie z nakładką do tarcia ziemniaków. Starte ziemniaki przekładamy na sito aby osączyć od powstałego soku z ziemniaków. Mleko zagotowujemy i gorącym zalewamy ziemniaki. Mieszamy. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajka oraz mąkę. Na samym końcu przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju układamy po 1 łyżce masy, rozprowadzamy aby powstały małe placuszki. Smażymy z obu stron. Ser biały łączymy z kwaśną śmietaną. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy. Dodajemy do sera. Wszystko dokładnie rozgniatamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po usmażeniu placuszków, na samym końcu układamy na patelni kilka plasterków baleronu i smażymy z obu stron. Na talerzu układamy placuszek ziemniaczany przekładamy przesmażonym plasterkiem baleronu i przykrywamy drugim placuszkiem. Podajemy z twarożkiem i szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1142
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Plińce z pomoćką
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Plińce z pomoćką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.