Płucka na kwaśno

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę opłukać, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Dodać dokładnie oczyszczone i umyte płucka. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 2 godzin. Płucka wyjąć, wystudzić i pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Oprószyć mąką i zasmażyć. Stale mieszając rozprowadzić szklankę wywaru z płucek. Dodać sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Pokrojone płucka włożyć do przygotowanego sosu, wymieszać i gotować 5 minut na małym ogniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3124
Data dodania: 2011-06-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Płucka na kwaśno

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.