Polędwica z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Oprószyć solą i połową ilości mąki. Tłuszcz rozgrzać i obsmażyć polędwicę z wszystkich stron następnie oprószyć majerankiem. Mięso podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę (w razie potrzeby podlać jeszcze wodą. Cebulę i jabłka obrać, cebulę pokroić w krążki a jabłka w kostkę. Włożyć do garnka i dusić razem z mięsem. Gdy polędwica będzie już miękka wyjąć ją a powstały sos przetrzeć przez sitko. Dodać resztę mąki, posolić do smaku i gotować kilka minut. Polędwicę pokroić w plastry i polać sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 422
Data dodania: 2012-04-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Polędwica z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.