Polędwica z rożna

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Polędwicę pokroić na porcje, posolić, popieprzyć oraz nadziać na rożen i piec rozżarzonymi węglami ( bez płomieni), lub w piekarniku aż będzie miękka, systematycznie smarując masłem zmieszanym z octem. Paprykę i pomidory (całe) nadziać na rożen i także upiec. Gotowe mięso ułożyć na półmisku, kładąc dookoła upieczone i obrane ze skórki pomidory i paprykę oraz pokrojoną w pierścienie surową cebulę. Na mięsie położyć kawałki cytryny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 586
Data dodania: 2010-02-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Polędwica z rożna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.