Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Polędwiczki myjemy, osuszamy, zdejmujemy białą błonkę, jeśli jest. Mięso kroimy w plastry o grubości około 2 cm, posypujemy bazylią oraz pieprzem, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki masła, podsmażamy mięso z obu stron. Następnie na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy maggi, bulion oraz tymianek. Solimy do smaku. Gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje. Następnie jabłka myjemy i kroimy w plastry 2 cm. Na innej patelni rozgrzewamy resztę masła i obsmażamy jabłka z obu stron. Na talerze układamy polędwiczki, wylewamy na nie porcje sosu, obok układamy smażone jabłka. Podajemy ciepłe.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1183
Data dodania: 2010-03-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.