Pomarańcze po maltańsku

Ocena przepisu

Składniki

  • pomarańcze 4 szt
  • krem śmietankowy 2 szklanki
  • wino białe wytrawne 1 kieliszek
  • galaretka pomarańczowa 1/2 paczki
  • sok z cytryny 1 szt

Sposób przyrządzenia

Pomarańcze ściąć z jednej strony, wydrążyć, wycisnąć sok. Galaretkę ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać sok z cytryny i pomarańcz, wystudzić, napełnić pomarańcze, ułożyć w kompotierkach i pozostawić do ostygnięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 668
Data dodania: 2008-08-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pomarańcze po maltańsku

2010-02-24 20:42:18

Lubię pomarańcze.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.