Pomarańczowe serduszka w syropie

Ocena przepisu

Opis

Pomarańczowe serduszka w syropie

Składniki

  • skórka z pomarańczy dowolna ilość
  • cukier 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Obraną skórkę z pomarańczy zalać wodą na ok 4-5godz.Obrać z białej części i wycinać dowolne kształty trójkąty, kółeczka serduszka. Wrzucić do gotującego się syropu przygotowanego syropu z wody i cukru. Gotować, aż skórka zrobi się szklista a woda odparuje. Osuszyć serduszka z syropu. Wkładać do słoiczków i dobrze zakręcić. Dekorować, ciasta, mazurki i desery.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1105
Data dodania: 2010-12-31

Zdjęcia

Pomarańczowe serduszka w syropie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-01-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomarańczowe serduszka w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.