Pomidorowa z fasola i ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

  • bulion warzywny 1,5 litra
  • cebula 2 główki
  • fasola konserwowa 1 puszka
  • pomidory konserwowe 1 puszka
  • ziemniaki 1/2 kilo
  • pieprz 1 szczypta
  • liscie laurowe 2 sztuki
  • majeranek mielony 1,5 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • bazylia 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Zagotowujemy bulion, dodajemy pokrojone cebulki, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz liśćmi laurowymi. Dodajemy odsączoną fasolę oraz pomidory. Gotujemy i po kilku minutach dodajemy obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki.

Gotujemy aż ziemniaki zrobią się miękkie. Doprawiamy bazylią. Zupa jest już gotowa.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 373
Data dodania: 2011-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomidorowa z fasola i ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.