Pomidorowa zupa-krem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory kroimy w kostkę. Paprykę w kawałki, cebulę w plastry, a czosnek siekamy. Osączone pomidory kroimy w paski. Wszystkie warzywa mieszamy razem, po czym dodajemy 6 łyżek oliwy, 1/2 łyżeczki soli i jeszcze raz mieszamy. Wykładamy warzywa na blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Przekładamy upieczone warzywa do blendera, dolewamy wywar i miksujemy na jednolitą masę. Przecieramy zupę przez sitko do garnka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Podajemy zupę na ciepło.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 729
Data dodania: 2010-08-30

Zdjęcia

Pomidorowa zupa-krem
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomidorowa zupa-krem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.