Pomidorowy chłodnik na ostro

Ocena przepisu

Składniki

  • pomidory 1 kilogram
  • masło 2 łyżeczki
  • sos tabasco 2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • papryka ostra w proszku 1 szczypta
  • szczypior 1 pęczek
  • jogurt 3 szklanki

Sposób przyrządzenia

Pomidory parzymy w wrzątku, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy masło i gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, sproszkowaną papryką i dusimy przez 15 minut. Przecieramy przez sitko, wlewamy tabasco, jogurt i dokładnie mieszamy. Chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Szczypior drobno siekamy i posypujemy nim chłodnik.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 455
Data dodania: 2011-07-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomidorowy chłodnik na ostro

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.