Porowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać jarzynkę w proszku, ugotować wywar, przecedzić. Pory starannie umyć, pokroić na kawałki, dodać łyżkę masłem, trochę wody i udusić. Przetrzeć, dodać do przecedzonego wywaru, doprawić mąką rozmieszaną z zimnym wywarem, zagotować. Surowe żółtko rozetrzeć ze śmietanką i mieszając wlać do zupy, doprawić solą, posypać siekaną natką. Podawać z grzankami lub lanym ciastem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 665
Data dodania: 2010-03-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Porowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.