Potrawka drobiowa z cytrusami

Ocena przepisu

Składniki

  • ryż 1 szklanka
  • por 2 szt
  • kapusta młoda 80 dag
  • filety z kurczaka 50 dag
  • natka pietruszki 5 gałązek
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • olej 2 łyżki
  • sok pomarańczowy 2 szklanki
  • paski skórki pomarańczowej 1 szt

Sposób przyrządzenia

Ryż wsypać do garnka z posolonym wrzątkiem, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować 10 minut. Pory i kapustę oczyszczone pokroić na kawałki. Natkę opłukaną trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Filety z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso mieszając zrumienić na dużym ogniu,zdjąć z patelni. Na samym tłuszczu krótko podsmażyć pokrojone pory oraz kapustę. Warzywa zalać sokiem pomarańczowym, zagotować. Na patelnię w warzywami ponownie włożyć mięso, zagotować i dusić 12 minut. Ryż odcedzić, wymieszać z posiekaną natką, przyprawić do smaku.Podawać z ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1371
Data dodania: 2009-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Potrawka drobiowa z cytrusami

2010-02-24 21:55:18

trzeba spróbować tego.

2010-02-04 13:55:05

Dość ciekawy przepis z nutką cytrusów.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.