Powidła z śliwek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śliwki pozbawiamy pestek, myjemy a następnie suszymy. Do owoców dodajemy cukier i łyżkę octu. Wszystko mieszamy i odstawiamy na pół dnia. Po odczekaniu, śliwki przerzucamy do garnka, który stawiamy na mały ogień. Gotujemy przez cztery godziny. Wymyte i suche słoiki wypełniamy gorącymi powidłami. Pasteryzujemy przez kwadrans.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1536
Data dodania: 2010-07-28

Zdjęcia

Powidła z śliwek
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-12-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Powidła z śliwek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.