Prawie że flaczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, zalać wodą, zagotować z dodatkiem vegety ok. 20 min. Mięso wyjąć obrać pokroić albo rozdrobnić palcami, wrzucić do rosołu. Marchew i pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach dodać do zupy razem z drobno pokrojonym porem. Chwilę gotować. Dodać majeranek i zasmażkę zrobioną z masła mąki, doprawić przyprawami do smaku. Na talerzu położyć pokrojony makaron z naleśników zalać gorącą zupą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 403
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Prawie że flaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.